LEHDISTÖTIEDOTE 16.6.2015

Oh, la Vie! on viime syksynä 10 vuotta täyttäneen Olavi Trion toinen levy, joka esittelee trion monipuolisen ilmaisun koko laajuudessaan. Siinä missä trion ensimmäinen levy (Triologia, TUM CD 026) esitteli myös vierailevia solisteja, mukaan lukien Juhani Aaltonen, Kalle Kalima ja Verneri Pohjola, uudella levyllä trio keskittyy ainoastaan omaan ainutlaatuiseen ilmaisuunsa.

01 Downhill / 02 Oh, La Vie! / 03 Kalle Killi / 04 Shoulder Twist / 05 Forest Walk / 06 Hustle and Bustle / 07 Sideways / 08 Chaplin / 09 Drum Song / 10 Whisperer / 11 Hurry Up! / 12 Evening Song / 13 Kun Ilta Ehtii // Total playing time 62:35

Jari Olavi Hongisto trombone and percussion (except 06 and 09)

Teppo Olavi Hauta-aho double bass and percussion (except 09)
Niilo Olavi Louhivuori
drums and percussion

Domestic Release

June 16, 2015

...

Teppo Olavi Hauta-aho (kontrabasso), Jari Olavi Hongisto (pasuuna) and Niilo Olavi Louhivuori (rummut) ovat kaikki keskeisiä nimiä suomalaisessa jazzissa ja, vaikka kaikkia kolmea on vuosien varrella kuultu hyvinkin erilaisissa yhteyksissä, heitä yhdistää Olavi nimen ohella ennen kaikkea heidän intohimonsa kollektiivista improvisaatiota kohtaan. Teppo Hauta-aho on vapaan improvisaation edelläkävijöitä Suomessa ja laajemminkin, kun taas Hongisto ja Louhivuori ovat kahden seuraavaa sukupolven edustajia, joille osin juuri heidän yhteistyönsä Hauta-aho kanssa on avannut uusia näkymiä vapaasti improvisoidun musiikin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Yhdessä nämä kolme muusikkoa ovat luoneet ainutlaatuisen musiikillisen ilmaisunsa, joka on parhaimmillaan yleisön edessä, mutta välittyy sangen luontevasti myös tällä uudella levyllä.

Jo yli 10 vuoden ajan Olavi Trion keskeisiä periaatteita on ollut täydellinen yhtyeen sisäinen demokratia ja musiikin luominen sen esittämisen tarjoamassa hetkessä ilman harjoituksia tai muita valmisteluja. Tätä lähestymistapaa seurattiin myös Oh, la Vie! -levyn tekemisen yhteydessä. Kaikki sillä kuultu musiikki on spontaanisti improvisoitua vaikka eräät levyn kappaleet käyttävätkin lähtökohtanaan joko Jari Hongiston tai Olavi Louhivuoren sävellyksiä. Edellisen levyn tapaan mukana on myös yksi Olavi Virtaan läheisesti yhdistetty suomalainen tango. Tällä kertaa Virran klassikko "Kun ilta ehtii" saa ainutlaatuisen tulkintansa.

Jari Hongisto (s. 1960) tuli laajemmalle yleisölle tutuksi Edward Vesalan kokoonpanoissa, mukaan lukien Sound & Fury -yhtye. Viime vuosina Hongisto on esiintynyt esimerkiksi UMO Jazz Orchestran riveissä ja pianisti/harpisti Iro Haarlan sekstetissä. Vuosien varrella Hongisto ja Hauta-aho ovat myös usein esiintyneet samoissa kokoonpanoissa, mukaan lukien Quintet Moderne (sopraanosaksofonisti Harri Sjöström, viulisti Philipp Wachsmann ja rumpali Paul Lovens) 1980-luvulla sekä Sound Kitchen (kitaristi Hasse Poulsen) 1990-luvun loppupuolella. He ovat myös soittaneet yhdessä ja erikseen, lukuisten muiden johtavien suomalaisten muusikoiden kanssa, mukaan lukien saksofonistit Juhani Aaltonen ja Seppo "Paroni" Paakkunainen, trumpetistit Mike Koskinen ja Jarmo Sermilä sekä pianistit Eero Ojanen ja Heikki Sarmanto.

Teppo Hauta-aho (s. 1941) aloitti uransa jo 1960-luvun alussa ja nousi pian improvisoidun musiikin eturiviin sekä Suomessa että kansainvälisestikin. Hän johti omia yhtyeitään ja teki yhteistyötä esimerkiksi rumpali Edward Vesalan kanssa 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa. Myöhemmin hän esiintyi esimerkiksi saksofonisti Anthony Braxtonin ja pianisti Cecil Taylorin kokoonpanoissa. Toimittuaan kolme vuosikymmentä täyspäiväisenä orkesterimuusikkona Hauta-aho palasi taas aktiivisemmin improvisoidun musiikin pariin tämän vuosituhannen alussa. Olavi Trion ohella hän on viime vuosina usein tehnyt yhteistyötä esimerkiksi kitaristi Kalle Kaliman kanssa.

Olavi Louhivuori (s. 1981) tuli suuren yleisön tietoisuuteen ennen kaikkea Ilmiliekki Quartetin jäsenenä, mutta on myöhemmin johtanut sekä omia kokonpanojaan että esiintynyt soolona ja esimerkiksi Sun Trio -yhtyeen jäsenenä. Louhivuori on lisääntyvässä määrin tehnyt myös kansainvälistä yhteistyötä, esimerkiksi trumpetisti Tomasz Stanko kvintetin jäsenenä sekä esiintymällä basisti Mats Eilertsenin ja laulaja Susanne Abbuehlin kokoonpanoissa. 

...

Lisätietoja:
Petri Haussila
TUM Records Oy
040-7676 320
info@tumrecords.com

Kuvat lehdistökäyttöön:
https://www.tumrecords.com/043-oh-la-vie/press

Jakelu:
Playground Music
www.playgroundmusic.fi
Siirry sivun alkuun