5.9.2012 LEHDISTÖTIEDOTE, KALLE KALIMA & K-18 (030)

Kalle Kalima & K-18
OUT TO LYNCH
TUM CD 030

BOB 07:20 / The Elephant Man 02:51 / Mulholland Drive 04:10 / Laura Palmer    08:19 / Eraserhead 06:04 / Lula Pace Fortune 06:22 / Alvin Straight 04:46 / The Mystery Man 06:52 / Agent Cooper  02:41 / Sailor 05:43 / The Man From Another Place 00:35 / Frank Booth 08:54 // 64:37

Kalle Kalima sähkökitara ja lyömäsoittimet
Mikko Innanen
altto- ja baritonisaksofonit, huilut ja lyömäsoittimet
Veli Kujala
nelisävelaskelharmonikka ja lyömäsoittimet
Teppo Hauta-aho
kontrabasso, lyömäsoittimet ja ovet

Kansainvälinen julkaisu

16.10.2012

Toisella julkaisullaan Kalle Kalima & K-18 jatkavat säveltäjä ja kitaristi Kalle Kaliman elokuvien maailmasta saaman musiikillisen innostuksen johdattamana. Siinä missä heidän ensimmäinen levynsä sisälsi Kaliman sävellyksiä Stanley Kubrickin elokuvien pohjalta, Out To Lynch esittää hänen vaikutelmiaan eräistä ohjaaja David Lynchin keskeisistä teoksista, kuten Blue Velvet, Eraserhead, Lost Highway, Mulholland Drive, The Elephant Man, Twin Peaks ja Wild at Heart.

Tällä levyllä Berliiniin asettunut Kalle Kalima on luonut uuden, ainutlaatuisen kokoelman, joka on rikas äänellisessä väriloistossaan ja jatkuvasti muuttuvissa mielialoissaan. Edeltäjänsä (Some Kubricks Of Blood, TUM CD 022) tapaan levyn tarkoituksena on pikemminkin käyttää joitakin David Lynchin elokuvien keskeisiä hahmoja ja tapahtumapaikkoja Kaliman sävellysten ja yhtyeen improvisaatioiden inspiraationa kuin luoda elokuviin uutta musiikkia.

"David Lynchin elokuvat ovat kiehtoneet minua teini-iästä asti. Hänen tyylinsä on siitä ainutlaatuinen, että hänen elokuvansa ovat kuin venäläisiä maatuskoja, jotka koostuvat eri kerroksista. Hänen luomansa mystiset paikat tuovat esiin tunteita, joita on vaikea määritellä sanoilla", Kalle Kalima sanoo.

"Tämän levyn musiikki ei ole ääniraita, vaan paremminkin jokainen kappale on muistelma siitä tunteesta, jonka Lynchin elokuvat jättivät mieleeni, kun näin ne ensi kertaa. Musiikillisesti halusin yhdistää jazz-improvisaation elementtejä enemmänkin modernin klassisen musiikin ja avantgarde-rockin suunnalta tuleviin äänimaisemiin. Yhtyeenä päämäärämme on työskennellä kollektiivisen soundin eteen ja luoda jotain meille erikoislaatuista. Musiikissamme on paljon tilaa improvisaatiolle, ja suurin haasteemme onkin yhdistää sävelletty ja improvisoitu materiaali."

Out To Lynch äänitettiin vanhan Itä-Berliinin laitamilla Studio P4:llä, joka alun perin rakennettiin Deutsche Demokratische Republikin (DDR) eli Saksan demokraattisen kansantasavallan yleisradioyhtiötä (Rundfunk).

Kalle Kalima (s. 1973) on Suomen modernin jazzin keskeisiä suurlähettiläitä. Muutettuaan Berliiniin vuonna 2000 Kalima on tehnyt yhteistyötä mm. Wadada Leo Smithin ja Tomasz Stankon, Juhani Aaltoeen ja Anthony Braxtonin, Heikki Sarmannon, Mark Ducret'n, Greg Cohen, Teppo Hauta-ahon, Sironen, Ed Schullerin, Simon Stockhausenin, Linda Sharrockin sekä Jimi Tenorin kanssa. Kalima tunnetaan monien kiitettyjen omien kokoonpanojensa sekä kollaboratiivisten yhtyeiden (K-18, Klima Kalima, Johnny La Marama, Momentum Impakto ja Soi Ensemble) johtajana sekä myös sooloprojektistaan Kalle Kalima Pentasonic. Hän on myös esiintynyt Umo Jazz Orchestran ja muiden suurempien kokoonpanojen solistina.

K-18-yhtyeessämukana ovat saksofonisti Mikko Innanen, basisti Teppo Hauta-aho ja hanuristi Veli Kujala, joista kukin on oman soittimensa arvostettu mestari.

Saksofonisti Mikko Innanen (s. 1978) on Kaliman pitkäaikainen yhteistyökumppani ja yksi tämänhetkisen suomalaisen ja pohjoismaisen jazzin ja improvisoidun musiikin innovatiivisimmista saksofonisteista ja säveltäjistä. Teppo Hauta-aho (s. 1941) voi kontrabassonsa varressa ammentaa jo viiden vuosikymmenen kokemuksesta improvisoidun musiikin eri muotojen soittamisesta, ei vain lähes jokaisen suomalaisen jazzmuusikon vaan myös Anthony Braxtonin ja Cecil Taylorin kaltaisten maailmantähtien kanssa. Haitaria yhtyeessä soittava Veli Kujala (s. 1976) tunnetaan ei vain klassisten orkesteriteosten solistina, vaan myös improvisoijana. Hänen käyttämänsä nelisävelaskelharmonikka luo pohjan Kaliman mikrointervalleja hyödyntäville sävellyksille.

Kalle Kalima & K-18 juhlistavat Out To Lynch -levyn julkaisua konsertilla Ravintola Laulumiehissä Helsingissä sunnuntaina 7.10.2012 alkaen klo 19.00

Lisätietoja
Risto Nevanlinna, PR
050-412 9496

nevanlinna@gmail.com

Kuvat lehdistökäyttöön

Jakelu
Töölön Musiikkitukku Oy
Martti Heikkinen
040-502 0104

Siirry sivun alkuun