LEHDISTÖTIEDOTE 2.3.2016

Tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan viettävä Jukka Orma julkaisee levyn, joka on ollut valmisteilla jo kohta neljännesvuosisadan. Orman oppivuodet esittelee paitsi monipuolisen kitaristin, säveltäjän ja sanoittajan myös karismaattisen laulusolistin.

...

Unikuvat 04:12 / Aamunkoiton maa 04:45 / Majakka 03:56 / Himon vallassa 05:40 / Yön mustat silmät 04:47 / Käärmeviinaa 03:38 / Laila 05:04 / Musta Moottori 03:42 / Ihmisoikeuksien julistus 03:32 / Xyneitä riittää 03:56 / Kenet Vuuduu saa 05:23 / ...ja rukoillaan 03:16 / Bengali Blues 03:42 / Kukkuluuruu 04:27 / Aavelaiva 04:39 / Supersihkoo 02:44 / Aika 03:52 / Kirsikkapuu 02:41 // Kokonaiskesto 73:56

Jukka Orma laulu, kitarat, sähkösitar, piano ja Fender Rhodes ("Kukkuluuruu"), basso ("Ihmisoikeuksien julistus" ja "Kukkuluuruu"), vihellys, sakset ja symbaali ("Xyneitä riittää"), patarumpu ("Kukkuluuruu")
Eeva Koivusalo basso
Anssi Nykänen rummut, lyömäsoittimet

Roni Martin taustalaulu, Hammond, Fender Rhodes, piano ("Ihmisoikeuksien julistus"), vihellys, lyömäsoittimet

Sävellykset Jukka Orma
Sanat Jukka Orma, paitsi "Ihmisoikeuksien julistus" (YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisesta julistuksesta), "Aavelaiva" (Arto Melleri) ja "Kirsikkapuu" (Jukka Orma & Timo Eränkö)

Tuottajat Roni Martin & Jukka Orma

Julkaisu:

15.4.2016

...

Vuosi 2016 on Jukka Ormalle monella tapaa merkityksellinen. Sielun Veljien kameleonttimaisena kitaristina tunnetuksi tullut Jukka Orma täyttää tänä vuonna 60, viettää 45-vuotistaiteilijajuhlaansa sekä julkaisee albumin, joka on ollut valmisteilla 1990-luvun alusta alkaen.

Orman oppivuodet on synteesi särmikkään muusikon tähänastisesta elämästä. Basisti Eeva Koivusalon, rumpali Anssi Nykäsen sekä Jukan pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, tuottaja ja muusikko Roni Martinin kanssa tehty Orman oppivuodet esittelee "Valtakunnan Toisinsoittajaksi" kutsutun kitaristin, mutta myös vaikuttavan solistin. Orma on myös säveltänyt kaikki nyt ensikertaa levytetyt kappaleet ja sanoittanut ne kolmea kappaletta lukuun ottamatta.

Yhteensä 18 uutta kappaletta sisältävä Orman oppivuodet on persoonallinen kokonaisuus. Levyllä kuuluu Jukka Orman harvinaisen laaja musiikillinen kokemus: Sielun Veljien ja Hassisen koneen lisäksi Jukka on soittanut niin Markku "Läähätän ja läkähdyn" Karjalaisen, Rauli Badding Somerjoen, Kojon, M.A. Nummisen, Edward Vesalan, Riki Sorsan, Jim Pembroken, Otto Donnerin, Iiro Rantalan, Pedro Hietasen, Remun, intialaisten Kamal ja Gulfam Sabrin, marokkolaisen Dar Gnawan kuin kirkkourkuri Mikko Heleniuksenkin kanssa. Musiikkityylit ovat vaihdelleet rockista ja undergroundista punkkiin, flamencosta jazziin ja bluesista madrigaaleihin. Punaisena lankana on kulkenut rosoinen rakkaus kaikenlaiseen musiikkiin - ja jäljittelemätön tyylitaju.

Rockin "Hulluksi Professoriksikin" musiikkipiireissä tituleerattu Orma on opiskellut musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja sanskritia Helsingin yliopistossa, opettanut soittamista ja maalannut öljyväritauluja, rakentanut outoja instrumentteja, politikoinut, luennoinut, tehnyt omaa radio-ohjelmaa, ohjannut korvaushoidossa olevia narkomaaneja, kolumnoinut sekä kokenut - muutoinkin kuin työelämässä - huippuja, tasankoja ja rotkonpohjia. Lähes kokonaan Jukan omista sävellyksistä ja sanoituksista koostuva Orman oppivuodet on musiikillinen synteesi kaikesta tästä.

"Tämä levy on elämäntarina. Jotkut biisit ovat 90-luvulta, ´Kirsikkapuu´ niinkin kaukaa kuin vuodelta 1975", Jukka Orma luonnehtii levyä. "Roinaa, rajua ja rujoa elämää plus rakkautta, sekä kaikkea siltä väliltä. Ilman rakkautta en olisi tässä", kommentoi Jukka saatuaan lähes neljännesvuosisadan työn vihdoin valmiiksi.

Orman oppivuodet (TUM-A CD 011) CD julkaistaan 15.4.2016. Levystä valmistuu myös tuplavinyyli, joka julkaistaan kesän kynnyksellä. Vinyylin julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Kuvat lehdistökäyttöön:
www.tumrecords.com/a011-orman-oppivuodet/press

Lisätietoja ja haastattelut:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com
puh. 040 846 0116

Keikat:
Olli-Pekka Marttala / Kaiku Agency
ossian@kaikuagency.fi
puh. 040 571 8814

Jakelu:
Playground Music
www.playgroundmusic.fi

Siirry sivun alkuun