Legendaarinen suomalainen laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Dave Lindholm julkaisee kymmenen uutta suomenkielistä biisiä sisältävän sooloalbumin Ken elää, ken näkee. Ken B. marraskuun 15. päivänä. Levyn myötä Lindholm palaa lauluntekijänä juurilleen mutta esittelee samalla uuden tätä päivää edustavan yhtyesoudin.

Paluu laaksoon / Preeria / Hoida puut / Maamies / Harvinainen & kallis vaate / Rakkaus ei ole sopivaa / Machentaa / Helpoin tie / Auringonlaskun jälkeen / Nukuttaa

Dave Lindholm kitara, laulu ja koskettimet
Hannu Vainionpää taustalaulu
Hannu Kilkki basso
Kuja Salmi rummut, lyömäsoittimet ja taustalaulu

Julkaisu

15.11.2013

Viime vuosina englanniksi levyttänyt Dave Lindholm alkoi valmistella nyt julkaistavaa albumia noin vuosi sitten. Dave halusi levystä sujuvan kokonaisuuden, jolle hän sisällytti hyvin yhteen sopivia biisejä. Tuoreimmat kappaleista ovat alle vuoden ikäisiä kun taas osa on vanhempaa perua. Paitsi laulaa, Dave Lindholm soittaa albumilla kitaraa ja koskettimia, mukaan lukien harvinainen pöytäharmonikka. Bassoa levyllä soittaa esimerkiksi Tehosekoittimesta tuttu Hannu Kilkki. Rummuissa, lyömäsoittimissa ja taustalaulussa kuullaan puolestaan Lindholmin kanssa usein ennenkin yhteistyötä tehnyttä Kuja Salmea. Lisäksi levyn toisena taustalaulajana toimii Hannu Vainionpää. Ken elää, ken näkee. Ken B. -albumin ovat tuottaneet Dave Lindholm ja Jani Viitanen.

Laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Dave Lindholm (s.1952) on ollut keskeinen voimahahmo suomalaisen rockin saralla neljän vuosikymmenen ajan. Hän vakiinnutti asemansa tärkeänä lyyrikkona, persoonallisena laulajana ja vahvana kitaristina jo ensimmäisillä Love Recordsin julkaisemilla levyillään Iso "Kynä" Lindholm (1972) ja Sirkus (1973). Tämän jälkeen useat muut soololevyt ja eri yhtyeet, kuten Orfeus, Rock´n Roll Band, Pen Lee, Bluesounds, Canpaza Gypsys ja Dave L.B. Inventive, ovat monipuolistaneet kuvaa Lindholmista bluesin ja rockin mestarina. Vuonna 2006 Dave Lindholmille myönnettiin Valtion Säveltaidepalkinto 35 vuotta kestäneestä menestyksekkäästä urastaan, ja vuonna 2009 hän sai Juha Vainio palkinnon saavutuksistaan sanoittajana. Dave Lindholmin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. "Pieni ja hento ote", "Jazzikansa tulee", "Sitähän se kaikki on", "Kaikki menee seinään", "Joo, joo, mä rakastan sua" ja "Annan kitaran laulaa vaan".

TUM Records on aiemmin julkaissut kolme Dave Lindholmin albumia. Niistä ensimmäinen (More Than 123, TUM-A CD 001, 2010) oli Henrik Otto Donnerin tuottama ja sisälsi hänen sovittamansa New Orleans -henkisen torvisektion, toinen (The Blue CD, TUM-A CD 002, 2012) vei Lindholmin juurilleen yhdessä veljensä Calle Lindholmin kanssa ja kolmas (Honest Eyes, TUM-A CD 005, 2012) esitteli Lindholmin rockaavampaa puolta yhdessä Dave L.B. Inventive yhtyeen kanssa.

Lisätietoja ja haastattelut
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com
040 846 0116

Keikat
Tiina Vuorinen / RedBerg Agency
tiina.vuorinen@redberg.fi
0400 460 472

Kuvat lehdistökäyttöön

Jakelu
Töölön Musiikkitukku Oy
Martti Heikkinen
http://toolonmusiikkitukku-com.nettiavain.fi/
040 502 0104

Siirry sivun alkuun