26.11.2014 LEHDISTÖTIEDOTE

Dave Lindholmin yhtye Dave L. B. Inventive julkaisee 6.2.2015 kolmannen levynsä Behind Shades. Lindholmin, Klasu Wirzeniuksen ja Dino Kullbergin muodostaman perustrion lisäksi levyllä kuullaan taustalaulajina sisaruksia Noora ja Pekka Louhimo. Levyn kokoonpano on myös aloittanut keikkailun.

...

Dave L.B. Inventive

BEHIND SHADES
TUM-A CD 008

01 We Can Do Good / 02 Clean Minnie / 03 Our Time / 04 And I Know You / 05The Ones We Loved / 06 Jessee / 07 Travellers / 08 Everything´s Today / 09Wrong & Right / 10 Well, You´ve Got It Alright / 11 First Snow

Dave Lindholm kitarat, laulu ja kosketinsoittimet
Klasu Wirzenius basso, laulu, kitara ja kosketinsoittimet
Dino Kullberg rummut & lyömäsoittimet

Noora Louhimo laulu ja taustalaulu
Pekka Louhimo taustalaulu

Julkaisu

6.2.2015

...

Legendaarisen suomalaisen lauluntekijän ja kitaristin Dave Lindholmin yhtye Dave L. B. Inventive julkaisee kolmannen levynsä helmikuun alussa. Bluesjuurista nousevaa rockia esittävän trion esikoisalbumi ja sen kakkoslevy Honest Eyes julkaistiin vuonna 2012.

Dave L. B. Inventive koostuu Dave Lindholmin itsensä lisäksi nuoremman polven tamperelaismuusikoista Klasu Wirzenius ja Dino Kullberg, jotka tunnetaan jo useista eri kokoonpanoista. Uudella levyllä ja myös keikoilla tämän perustrion mukana esiintyy sisarusten Noora ja Pekka Louhimon muodostama taustaduo, joka tuo levyn sävellyksiin runsaasti lisää sävyjä ja lauluharmonioita. Uudella levyllä Battle Beast -yhtyeen laulusolistina tutuksi tullut Noora Louhimo esiintyy myös solistina kappaleessa "Everything´s Today". Lindholmin omien sävellysten ohella levy sisältää sen päättävän Klasu Wirzeniuksen tunnelmallisen sävellyksen "First Snow".

Dave L. B. Inventive sai alkunsa Dave Lindholmin, Klasu Wirzeniuksen ja Dino Kullbergin yhteisistä jammailuista harjoituskämpällä, jotka pian johtivat trion äänittämään ensimmäisen levynsä. Siinä missä esikoisalbumi ja sitä seurannut Honest Eyes olivat vielä studioprojekteja, Behind Shades -levyllä esiintyy yhteenhitsautuneen bändin ja sen mukana jo kesästä 2013 olleiden taustalaulajien muodostama tiivis kokoonpano.

Levyn julkaisee TUM Alternative, joka aloitti yhteistyönsä Dave Lindholmin kanssa vuonna 2010 julkaistulla Dave Lindholm & Otto Donner: More Than 123 -albumilla ja on sen jälkeen julkaissut myös Dave ja Calle Lindholmin yhteisen levyn The Blue CD, Dave L.B. Inventive -yhtyeen edellisen levyn Honest Eyes sekä Dave Lindholmin viimeisimmän suomenkielisen levyn Ken elää, ken näkee. Ken B.

Kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Dave Lindholm (s.1952) on ollut keskeinen voimahahmo suomalaisen rockin saralla neljän vuosikymmenen ajan. Hän vakiinnutti asemansa tärkeänä lyyrikkona, persoonallisena laulajana ja vahvana kitaristina jo ensimmäisillä Love Recordsin julkaisemilla levyillään Iso "Kynä" Lindholm (1972) ja Sirkus (1973). Tämän jälkeen useat muut soololevyt ja eri yhtyeet, kuten Orfeus, Rockn Roll Band, Pen Lee, Bluesounds, Canpaza Gypsys ja Dave L.B. Inventive, ovat monipuolistaneet kuvaa Lindholmista bluesin ja rockin mestarina.

Vuonna 2006 Dave Lindholmille myönnettiin Valtion Säveltaidepalkinto 35 vuotta kestäneestä menestyksekkäästä urastaan, ja vuonna 2009 hän sai Juha Vainio -palkinnon saavutuksistaan sanoittajana.

...

Lisätietoja ja haastattelut
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com
040 846 0116

Keikat
RedBerg Agency / Tiina Vuorinen
tiina.vuorinen@redberg.fi
0400 460 472

Kuvat lehdistökäyttöön
https://www.tumrecords.com/a008-behind-shades

Jakelu
Töölön Musiikkitukku Oy
Martti Heikkinen
http://toolonmusiikkitukku-com.nettiavain.fi/
040 502 0104

Siirry sivun alkuun