Dave Lindholmin ja Otto Donnerin yhteistyö More Than 123

Dave Lindholmin ja Otto Donnerin 12.10. julkaistava yhteislevy More Than 123 soi verevästi bluesin ja New Orleans ‑poljennon tahdissa. Tunnustettujen musiikkihahmojen yhteisissä sävellyksissä kohtaavat kiehtovalla tavalla Lindholmin vahva blues-tausta ja Donnerin jazz-estetiikkaa huokuvat sovitukset, jotka tulkitsee Suomen eturivin jazzmuusikoista koottu yhtye.

Dave Lindholmin ja Otto Donnerin levy More Than 123 on kahden musiikillisen sukulaissielun uusi yhteinen taidonnäyte. Kappaleiden inspiraation lähde on blues ja perinteinen jazz, jota kaksikko lähestyy omista persoonallisista näkökulmistaan. Jazz astuu kuvaan erityisesti vahvoissa puhallinsovituksissa ja tätä projektia varten kootun yhtyeen tuoreessa, modernissa soinnissa.

More Than 123 on Lindholmin ja Donnerin kolmas yhteinen projekti. Ensimmäisen kerran kaksikko teki yhteistyötä vuonna 1982 ilmestyneellä ja klassikon asemaan nousseella Aino-levyllä, jolla Lindholm esitti omia laulujaan Donnerin jousisovituksien säestämänä. Levyllä oli mukana muun muassa "Pieni ja hento ote", joka on yhä yksi Lindholmin rakastetuimpia kappaleita. Jousilla vahvistettu yhteistyö jatkui vuoden 1991 Sisar-levyllä, ja vuonna 2007 toteutettiin Ainon pohjalta kiertue ja myös siitä tehty live-taltiointi ja dvd. Näiden kahden projektin jälkeen More Than 123 tuo Lindholmin ja Donnerin yhteistyöhön aivan uuden, vahvasti svengaavan ja entistä rennomman ulottuvuuden.

Kitaristi ja lauluntekijä Dave Lindholm (s. 1952) on ollut keskeinen voimahahmo suomalaisen rockin saralla neljän vuosikymmenen ajan. Hän vakiinnutti asemansa tärkeänä lyyrikkona, persoonallisena laulajana ja vahvana kitaristina jo ensimmäisillä Love Recordsin julkaisemilla levyillään Iso "Kynä" Lindholm (1972) ja Sirkus (1973). Tämän jälkeen useat muut soololevyt ja eri yhtyeet, kuten Orfeus, Rock ´n Roll Band, Pen Lee ja Bluesounds, ovat monipuolistaneet kuvaa Lindholmista bluesin ja rockin mestarina. Vuonna 2006 Dave Lindholmille myönnettiin Valtion Säveltaidepalkinto 35 vuotta kestäneestä menestyksekkäästä urastaan, ja vuonna 2009 hän sai Juha Vainio ‑palkinnon saavutuksistaan sanoittajana.

Otto Donner (s. 1939) on historiallisesti merkittävimpiä hahmoja suomalaisessa populäärimusiikissa. Donner on säveltäjä, sovittaja, muusikko, orkesterinjohtaja ja tuottaja, joka on tehnyt pitkällä urallaan hyvin monipuolista musiikkia jazzista laulelmaan ja rockista konserttimusiikkiin. Hän oli myös yksi legendaarisen Love Recordsin perustajista ja keulahahmoista ja on pitkään toiminut erilaisissa musiikkielämän luottotehtävissä. Vaikka Donner ei More Than 123 ‑levyllä itse soitakaan, tuovat hänen verevät sovituksensa erityisen hyvin esiin Donnerin aina 50-luvun lopulle asti ulottuvan taustan jazzmusiikissa.

Dave Lindholmin ja Otto Donnerin More Than 123 on ainutlaatuinen teos kahdelta suomalaisen musiikin voimahahmolta. Donnerin johtaman kokoonpanon terävä yhteissoitto tuo oivasti esille Lindholmin ja Donnerin kypsän sävellysotteen, jossa kuuluu kahden artistin pitkän uran varrelta kerätty näkemys ja kokemus.

More Than 123 -levyn myötä tähän asti vapaaseen jazziin keskittynyt TUM Records aloittaa uuden TUM Alternative ‑levysarjan, jolla kuullaan jazzin, rockin, bluesin ja muiden musiikkimuotojen raja-aitoja ylittävää uutta musiikkia.

Lisätietot ja haastattelupyynnöt
We Jazz, press@wejazz.fi / 040-735 3825

Kuvat ja video lehdistökäyttöön
https://www.tumrecords.com/tumalternative/dave&otto

Jakelu
Töölön Musiikkitukku Oy, Martti Heikkinen / 040-502 0104

Siirry sivun alkuun